top of page

Ensimmäinen postaus - Mikä ulkomaalaisessa futiksessa viehättää?

Hei ja tervetuloa lukemaan ensimmäistä blogipostaustani. Kirjoittelen tässä samalla seuratessani Valioliigan kärkikamppailua Manchester City - Tottenham Viaplaylta. Tästä mielestäni saankin ensimmäisen aiheen ensimmäiselle blogitekstilleni. Aiheena on siis seuraava kysymys: "Mikä ulkomaalaisessa futiksessa viehättää?".

Tekstiä kirjoittaessani City - Tottenham ovat pelanneet lähestulkoon ensimmäisen puoliajan melko tylsää virkamiespalloa. Silti sadat ellei tuhannet suomalaiset seuraavat peliä joko kotoaan tai baarista ja osoittavat tukeaan jommallekummalle joukkueelle. Mutta miksi? Mikä saa suomalaisen perustallaajan "kannustamaan" Valioliiga-seuraa tosissaan, mutta työpaikan kahvipöytäkeskusteluissa räkätetään kovaan ääneen paikallisen kakkosdivariseuran paskuudelle ja Suomen maajoukkueelle. Ymmärrän tosiseikan, Valioliigan kärkikamppailu on varmasti laadukkaampaa "peliä" kuin Talissa tänään kello 12 pelattu HIFK - GrIFK Suomen Cupin lohkovaiheen ottelu. Mutta miten ihmiset voivat muodostaa tosissaan tunnesiteen ulkomaalaiseen seuraan, miten voit tuntea Manchester Cityä kohtaan suuria tunteita. Kävelet päivittäin paikallisen seurasi harjoituskentän ohi, tiedät ja tunnet pelaajiston historian sekä pystyt käsin koskettamaan tappioiden tuoman surun ja voittojen tuoman ilon.

Nykyisellä menolla suomalainen jalkapallo jää ikävä kyllä junnaamaan kehityksessä paikoilleen, jos kuluttajat syytävät rahansa jääkiekolle sekä ulkomaalaisille globaaleille suurseuroille. Jalkapallon kehitys ja maajoukkueen menestys lähtee ruohonjuuritasolta, joten lukija, lopeta globaaleitten suurseurojen tukeminen ja tue paikallista seuraasi.

Tue paikallista seuraasi,

Tuffax.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page